Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Nationale Wijnweek 2011, mailing I

< terug

2 mei 2011

NATIONALE WIJNWEEK 2011
maandag 3 tot en met zondag 9 oktober

OPEN DAG NEDERLANDSE WIJNGAARDEN (zaterdag 1 en zondag 2 oktober)

Voorafgaand aan de Nationale Wijnweek wordt op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2011 de Open Dag Nederlandse Wijngaarden georganiseerd. Nederland is nu niet het wijnland bij uitstek maar we hebben wel degelijk een aantal zeer veelbelovende wijngaardeniers die in ons wisselende klimaat toch een bijzondere wijn kunnen maken. Een aantal wijngaardeniers geeft zelfs cursussen om zelf wijn te kunnen maken.

Nederland telt ongeveer 178 wijngaarden die hobbymatig of professioneel wijn maken. Het wijnbouwareaal telt ruim150 hectare met een opbrengst van ongeveer 750.000 flessen wijn.

Jaarlijks doen zo'n 60 wijngaarden mee aan de open dag. Dit landelijk evenement is dé gelegenheid om een kijkje te nemen in een Nederlandse Wijngaard en wijn van eigen bodem te proeven.

Klik hier voor de deelnemers aan de open dag.

Info: Stichting Nationale Wijnweek, Josée van Rooij, T 070-3708347, M 06-20247208 en
E
josee@wijn.nl

SYMPOSIUM MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN EN MARKETING (maandag 3 oktober)

Op maandag 3 oktober 2011 organiseert de Koninklijke Vereniging van Wijnhandelaren (KVNW) voor de 1e keer het symposium Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Marketing voor leden van de KVNW, wijnimporteurs ingeschreven bij het Productschap Wijn en vakpers.

Momenteel laat de KVNW strategisch marktonderzoek uitvoeren op het gebied MVO door Trendbox. De resultaten van het marktonderzoek zullen tijdens het symposium worden gepresenteerd. Dagvoorzitter van het symposium is Peter van Houtert, voorzitter van de KVNW. Matthijn de Boer, directeur van Atmosphere zal een presentatie houden over MVO.

Info:  KVNW, T 020-6730331, E info@kvnw.nl of Josée van Rooij T 070-3708347, M 06-20247208, E josee@wijn.nl

UITREIKING "PRODUCTSCHAP WIJN MARKETING AWARDS"

Op maandag 3 oktober 2011 zullen voor de derde keer op feestelijke wijze de "Productschap Wijn Marketing Awards" worden uitgereikt tijdens het Symposium Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Marketing.

Wijnprofessionals kunnen nog tot 3 juni 2011 meedingen naar de "Productschap Wijn Marketing Awards".

Stuur uw succesvolle reclamecampagne, uw succesvol wijnevenement of uw promotie op de winkelvloer in. Maar ook de ontwikkeling van innovatieve verpakkingen, nieuwe serveer- en bewaarsystemen en een vernieuwde aanpak om wijnverkoop te stimuleren komen in aanmerking.

Klik hier voor de persoonlijke oproep van de voorzitter van de jury om mee te doen.

De vakjury beoordeelt alle inzendingen na de sluitingsdatum van 3 juni 2011.

Klik hier om uw praktijkcase in te schrijven en mee te dingen naar de "Productschap Wijn Marketing Awards 2011".

De genomineerden voor de "Productschap Wijn Marketing Awards 2011" worden eind juni 2011 door de jury bekend gemaakt.

Info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, T 070-3708347, M 06-20247208 en E josee@wijn.nl

NATIONALE WIJNDOCENTENDAG (donderdag 6 oktober)

Op donderdag 6 oktober 2011 zal voor de zevende keer de Nationale Wijndocentendag worden georganiseerd in het kantoorgebouw van het Productschap Wijn.

Tijdens de Nationale Wijndocentendag zal de ScriptiePrijs Wijn worden uitgereikt.

Info: Productschap Wijn, Loes van Kampen, T 070-3708347 en E pw@wijn.nl

UITREIKING SCRIPTIEPRIJS WIJN (donderdag 6 oktober)

Op donderdag 6 oktober 2011 zal de ScriptiePrijs Wijn worden uitgereikt tijdens de Nationale Wijndocentendag gehouden in het kantoorgebouw van het Productschap Wijn in Den Haag.

Ieder jaar looft het Productschap Wijn de ScriptiePrijs Wijn uit voor de beste scriptie over wijn in de meest brede zin. Met deze prijs wil het Productschap Wijn het onderzoek naar wijn als cultuur- en handelsproduct stimuleren en een brug slaan tussen studenten en ondernemers uit de wijnsector.

Kent u iemand die afstudeert aan een Nederlandse Universiteit of Hogeschool in het studiejaar 2010-2011? Attendeer hem/haar op de ScriptiePrijs Wijn.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de voorwaarden van deelname aan de scriptieprijs en voor de scripties die in de afgelopen jaren zijn genomineerd.

Info: Productschap Wijn, Loes van Kampen, T 070-3708347, E pw@wijn.nl

EINDE PERSBERICHT NATIONALE WIJNWEEK

Bovenstaande informatie eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt u ook nalezen op http://www.nationalewijnweek.nl/ en http://www.wijn.nl/. Organiseert u een proeverij/evenement in de Nationale Wijnweek 2011, laat ons dat weten. Wij kunnen uw evenement opnemen in de agenda van de Nationale Wijnweek.