Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Nationale Wijnweek 2009, mailing I

< terug

21 april 2009

Nationale wijnweek
maandag 28 september tot en met zondag 4 oktober 2009

OPEN DAG NEDERLANDSE WIJNGAARDEN (zaterdag 26 en zondag 27 september)

Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2009 wordt de Open Dag Nederlandse Wijngaarden georganiseerd. Nederland telt inmiddels zo'n 178 wijngaarden die hobbymatig of professioneel wijn maken. Het wijnbouwareaal telt ruim 150 hectare met een opbrengst van ongeveer 750.000 flessen wijn.

Klik hier voor de deelnemers aan de open dag.

Info: Stichting Nationale Wijnweek, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: josee@wijninfo.nl.

SYMPOSIUM WIJN & MARKETING 2009 (maandag 28 september)

Op maandag 28 september 2009 organiseert het Productschap Wijn voor de vierde keer in het World Forum Convention Center in Den Haag het Symposium Wijn & Marketing voor wijnimporteurs, producenten en vakpers. Het symposium staat dit jaar in het teken van consumentenbeleving, wijn en nieuwe media, klantenbinding en -loyaliteit en event marketing. Goos Eilander van Trendbox BV zal zijn nieuwste onderzoeksgegevens presenteren op het gebied van consumentenbeleving en een trendwatcher zal deze gegevens in het perspectief plaatsen van maatschappelijke trends en ontwikkelingen. Er worden onder andere workshops georganiseerd op het gebied van wijn en nieuwe media en de beleving en consumptie van wijn onder jong volwassenen (20+). Tijdens het symposium zullen voor de eerste keer de "Productschap Wijn Marketing Awards" worden uitgereikt. De dag wordt afgesloten met een indrukwekkende gastspreker. Hoofdsponsor van het symposium is JF Hillebrand Globlal Logistics.

Het symposium fungeert als openingsbijeenkomst van de Nationale Wijnweek.

Info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: josee@wijninfo.nl.

UITREIKING "PRODUCTSCHAP WIJN MARKETING AWARDS" (maandag 28 september)

Op maandag 28 september 2009 zullen de eerste "Productschap Wijn Marketing Awards" worden uitgereikt tijdens het Symposium Wijn & Marketing. Wijnprofessionals kunnen nog tot 29 mei a.s. meedingen naar de "Productschap Wijn Marketing Awards 2009".
U kunt uw succesvolle reclamecampagne, wijnevenement of uw promotie op de winkelvloer insturen. Maar ook de ontwikkeling van innovatieve verpakkingen, nieuwe serveer- en bewaarsystemen en vernieuwende aanpak om wijnverkoop te stimuleren komen in aanmerking.

Klik hier voor de persoonlijke oproep van de jury om mee te doen!

De vakjury beoordeelt alle inzendingen na de sluitingsdatum van 29 mei 2009.

Klik hier om u in te schrijven voor de awards.

De "Productschap Wijn Marketing Awards" worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank International en JF Hillebrand Globlal Logistics.

Info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: josee@wijninfo.nl.

NATIONALE WIJNDOCENTENDAG (donderdag 1 oktober)

Op donderdag 1 oktober 2009 zal voor de vijfde keer de Nationale Wijndocentendag worden georganiseerd in het kantoorgebouw van het Productschap Wijn. Tijdens de Nationale Wijndocentendag zal de ScriptiePrijs Wijn worden uitgereikt.

Info: Productschap Wijn, Loes van Kampen en Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: pw@wijninfo.nl.

UITREIKING SCRIPTIEPRIJS WIJN 2009 (donderdag 1 oktober)

Op donderdag 1 oktober 2009 zal de ScriptiePrijs Wijn worden uitgereikt.
Ieder jaar looft het Productschap Wijn de ScriptiePrijs Wijn uit voor de beste scriptie over wijn in de meest brede zin. Met deze prijs wil het Productschap Wijn het onderzoek naar wijn als cultuur- en handelsproduct stimuleren en een brug slaan tussen studenten en de ondernemers uit de wijnsector.
Kent u iemand die afstudeert aan een Nederlandse Universiteit of Hogeschool in het studiejaar 2008/2009? Attendeer hem/haar op de ScriptiePrijs Wijn!

Bekijk hier het filmpje over de ScriptiePrijs Wijn.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving over de voorwaarde van deelname aan de scriptieprijs.

Info: Productschap Wijn, Loes van Kampen en Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: pw@wijninfo.nl.

EINDE BERICHT STICHTING NATIONALE WIJNWEEK

Bovenstaande informatie eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt ook nalezen op www.nationalewijnweek.nl en www.wijninfo.nl. Organiseert u een proeverij/evenement in de Nationale Wijnweek, laat ons dat weten. Wij kunnen uw event opnemen in de agenda van de Nationale Wijnweek.