Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Nationale Wijnweek 2008, mailing I

< terug

6 mei 2008

NATIONALE WIJNWEEK
maandag 29 september tot en met zondag 5 oktober 2008

Den Haag, dinsdag 6 mei 2008

De Nationale Wijnweek 2008 zal worden gehouden van maandag 29 september tot en met zondag 5 oktober.

NEDERLANDSE WIJNFEESTEN 2008 (vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 september)

Voor de tweede maal op rij voorafgaand aan de Nationale Wijnweek vinden in het Gelderse Groesbeek de Nederlandse Wijnfeesten plaats. Editie 2008 zal op vrijdag 26 september van start gaan met het Nationaal Wijngala. In de prachtige ambiance van het spiegelpaleis kan men genieten van een dinerdansant met een mix van entertainment, ontspanning en informatie. Dit alles in het teken van wijn en in het bijzonder de Nederlandse wijn.

Op zaterdag 27 en zondag 28 september a.s. vindt de internationale wijnmarkt plaats. Wijngaardeniers en wijnhandelaren laten u genieten van onze Nederlandse trots, maar ook van andere 'wereldse' wijnen.

Op zondag 28 september a.s. openen de Groesbeekse wijngaarden hun poorten en nemen deel aan de landelijke Open Dag Nederlandse Wijngaarden. Bezoekers kunnen gebruik maken van een pendeldienst met paardentrams en treintjes vanuit het centrum naar de wijngaarden.

Het evenement zal opgeluisterd worden door diverse artiesten en koren.

Voor het laatste nieuws over het programma en een terugblik op de Nederlandse Wijnfeesten 2007: zie http://www.nederlandsewijnfeesten.nl/.

Info: S. Fleuren, Voorzitter Stichting Nederlandse Wijnfeesten, e-mail: info@nederlandsewijnfeesten.nl.

OPEN DAG NEDERLANDSE WIJNGAARDEN (zondag 28 september)

Op zondag 28 september 2008 wordt de Open Dag Nederlandse Wijngaarden georganiseerd. Nederland telt inmiddels zo'n 178 wijngaarden die zowel hobbymatig als professioneel wijn maken. Het wijnbouwareaal telt 124 hectare met een opbrengst van ongeveer 744.000 flessen wijn. Klik hier voor de deelnemers aan de open dag.

Info: Stichting Nationale Wijnweek, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: josee@wijninfo.nl

Symposium Wijn & Marketing (maandag 29 september)

Op maandag 29 september 2008 organiseert het Productschap Wijn voor de derde keer in het World Forum Convention Center in Den Haag het Symposium Wijn & Marketing voor wijnimporteurs, producenten en vakpers. Het symposium staat dit jaar in het teken van: shopgedrag consumenten, internet, biologische wijn en wijn in de horeca. Goos Eilander van Trendbox BV zal op basis van deze onderwerpen zijn nieuwste onderzoeksresultaten presenteren en een trendwachter zal deze gegevens in perspectief plaatsen van maatschappelijke trends en ontwikkelingen. Verder worden er marketing inspiration sessies georganiseerd en de dag wordt afgesloten met een key note presentatie "Internet als marketing- en verkoopinstrument. Hoofdsponsor van het symposium is JF Hillebrand, Global Logistics.

Het symposium fungeert als openingsbijeenkomst van de Nationale Wijnweek.

Info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: josee@wijninfo.nl

TIP:

Organiseert u een evenement/proeverij in de Nationale Wijnweek, laat ons dat weten.
In onze mailings en via de websites
http://www.nationalewijnweek.nl/ en http://www.wijninfo.nl/ kunnen wij uw actie communiceren aan een breed publiek.

EINDE BERICHT STICHTING NATIONALE WIJNWEEK

Bovenstaande informatie eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt u ook nalezen op http://www.nationalewijnweek.nl/ en http://www.wijninfo.nl/