Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Nationale Wijnweek 2007, Mailing I

< terug

24 april 2007

NATIONALE WIJNWEEK
maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2007

Den Haag, dinsdag 24 april 2007

UITGAVE WIC MAGAZINE OP REIS NAAR WIJN
In het kader van de Nationale Wijnweek zal het Wijninformatiecentrum (WIC) dit jaar wederom, bij genoeg belangstelling, het WIC magazine uitgeven. Vorig jaar verscheen dit in een oplage van maar liefst 50.000 exemplaren. Het magazine staat dit jaar in het teken van "Op reis naar wijn". In het magazine worden verhalen opgenomen over wijnstreken in en buiten Europa met leuke tips over hotels en restaurants in de regio. De kopij wordt geleverd door bekende Nederlandse wijnschrijvers. De kostprijs van het magazine bedraagt 50 eurocent per magazine exclusief 6% BTW. Op de cover van het magazine wordt een verkoopprijs geprint van 3,95 euro. U kunt het uw relaties aanbieden vanaf 1 oktober 2007. Het magazine is nog tot 1 juni a.s. bij het WIC te bestellen.

Info: Wijninformatiecentrum, tel. 070-3708326 en e-mail: wic@wijninfo.nl

OPEN DAG NEDERLANDSE WIJNGAARDENIERS (zondag 30 september)
De Open Dag Nederlandse Wijngaardeniers staat gepland op zondag 30 september 2007. Nederland telt inmiddels zo'n 178 wijngaarden die zowel hobbymatig als professioneel wijn maken. Het wijnbouwareaal telt 124 hectare met een opbrengst van ongeveer 744.000 flessen wijn. De Open Dag is dé gelegenheid om met familie en vrienden kennis te maken met de Nederlandse wijnbouw.

Info: Stichting Nationale Wijnweek, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: josee@wijninfo.nl

SYMPOSIUM WIJN & MARKETING (1 oktober)
Op maandag 1 oktober 2007 organiseert het Productschap Wijn in het World Forum Convention Center in Den Haag voor wijnimporteurs, producenten en vakpers het symposium Wijn & Marketing met als thema: marketing in het distributiekanaal. Dagvoorzitter is Astrid Joosten. Tijdens het symposium zijn verschillende workshops te volgen zoals wijn en nieuwe media, wijn in de horeca en consumentenprofielen. Het symposium fungeert als openingsbijeenkomst van de Nationale Wijnweek 2007.
Voor het programma, gastsprekers en inschrijving kijk op www.wijninfo.nl,
button: Symposium Wijn & Marketing.

Voor meer info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en
e-mail: josee@wijninfo.nl

UITREIKING SCRIPTIEPRIJS WIJN (1 oktober)
Het Productschap Wijn looft jaarlijks 1500 euro uit voor de beste scriptie over het onderwerp wijn. Met deze prijs wil het Productschap Wijn het onderzoek naar wijn als cultuur- en handelsproduct stimuleren en een brug slaan tussen studenten en de ondernemers uit de wijnsector. De wedstrijd staat open voor studenten aan Nederlandse Universiteiten en Hoge Scholen. Scripties kunnen vóór 16 juli a.s. aan het productschap worden gezonden. Een deskundige vakjury beoordeelt de scripties op kwaliteit en de toepasbaarheid voor het bedrijfsleven. De genomineerden worden uitgenodigd voor de uitreiking van de ScriptiePrijs Wijn tijdens het symposium Wijn & Marketing op maandag 1 oktober a.s. De ingezonden scripties worden gepubliceerd op de website www.wijninfo.nl en opgenomen in de wijnbibliotheek van het Wijninformatiecentrum.

Info: Productschap Wijn, Loes van Kampen en Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en
e-mail: pw@wijninfo.nl
 

NATIONALE WIJNDOCENTENDAG (4 oktober)
Op donderdag 4 oktober 2007 organiseert het Productschap Wijn voor de derde keer de Nationale Wijndocentendag in het World Forum Convention Center in Den Haag. Dit jaar staan de ontwikkelingen in de wijnlanden Spanje, V.S. en Zuid-Afrika centraal. Daarnaast zal wijnschrijver Onno Kleyn een lezing houden over Italiaanse wijn & gastronomie en Bernard Lenout en Sybille Troubleyn houden een workshop over Leuker Leren (mindmapping).

Voor het programma, gastsprekers en inschrijving kijk op www.wijninfo.nl,
button: Nationale Wijndocentendag.

Voor meer Info: Productschap Wijn, Loes van Kampen en Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: pw@wijninfo.nl  

WIJNPROEVERIJEN SLIJTERIJ-WIJNHANDEL DE ZWART (5 en 6 oktober)
In het kader van de Nationale Wijnweek organiseert Slijterij-Wijnhandel de Zwart op
vrijdag 5 oktober van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag 6 oktober van 13.00 tot 17.00 uur wijnproeverijen voor de geïnteresseerde consument.

Info: Slijterij-Wijnhandel de Zwart, Wilnis Holland, tel. 0297-281242

HET WIJNWEEKEND (6 en 7 oktober)
De Associatie van Wijndocenten organiseert in de wijnweek het Wijnweekend. Twee dagen lang:
• Genieten van een uniek wijnarrangement voor de beginnende en de gevorderde wijnliefhebber.
• Een breed scala van onderwerpen zoals wijnproeven, het maken van wijn, kwaliteitsverschillen, terroir, druivenrassen, wijn- en spijscombinaties.
• Maar liefst zes verschillende programma-onderdelen, voor u samengesteld door de wijndocenten; drie masterclasses en dit jaar niet alleen een wijn/spijs diner maar ook een sprankelende champagne brunch.

Dit alles vindt plaats in een bijzonder ambiance; Kasteel Vaeshartelt te Maastricht.

Info: www.wijnweekend.nl

TOT SLOT

Organiseert u een evenement/proeverij in de Nationale Wijnweek, laat ons dat weten. In onze mailings en via de websites www.nationalewijnweek.nl en www.wijninfo.nl kunnen wij actie communiceren aan een breed publiek.

EINDE BERICHT STICHTING NATIONALE WIJNWEEK

Bovenstaande informatie eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt ook nalezen op www.nationalewijnweek.nl en www.wijninfo.nl.